alexander

Mitt intresse för fotografi väcktes i väldigt tidig ålder och är också ett av mina första minnen i huvudtaget. Jag var 4 år och ute med pappa i den jämtländska skogen på jakt efter en bild av en Guckusko. Då var det min pappa som höll i kameran.


Under ett soligt friidrotts-VM i Göteborg 1995 började  intresset för fotografi och bildberättande rulla igång på allvar när jag återigen kunde se min pappa fånga och exponera en bild, nu av Jonathan Edwards världsrekordhopp i tresteg.


Det skulle dock dröja lite mer än fem år från den dagen där på Nya Ullevi innan jag började fotografera mer kontinuerligt. Då inledde jag mina studier på medieprogrammet i Östersund där jag valde att fokusera utbildningen på just ämnet Foto. Under andra läsåret hade jag även Grafisk Form och Rörlig Bild som inriktning. 2005 fortsatt jag studera inom ämnet foto, då på Åland och Ålands folkhögskola där jag läste Naturfoto & friluftsliv under två terminer. Därefter har jag mer eller mindre lärt av mig själv. Men relationer till andra fotografer är självklart även det en viktig del i en fotograferande utveckling. Fullärd kommer jag aldrig bli. 


Jag är Jämte i blodet och efter några år med närhet till havet i Sundsvall och Umeå, är jag nu tillbaka i den vackra republiken Jämtland här jag istället har närheten till fjällen.  För mig  ger både  fjäll, sjöar och havet med dess miljö, energi och motivation. Variationen är viktig och det avspeglar även till stor del min verksamhet där jag mer än gärna utvidgar mina gränser.

Fotograf Alexander Ögren E-post; alexander@alexfoto.se Telefon; +46 73 023 55 45 Instagram; @alexfotophotography Facebook; alexfoto.se